Waarom Josiah 2019-03-04T10:58:14+00:00

Het opvoeden, verzorgen en begeleiden van een kind met complex trauma en hechtingsstoornis is niet makkelijk. Wat moeten wij doen nu het als pleegouder(s) en gezin te zwaar wordt om ons kind thuis te houden?

Wat nu?

Gedreven door die vraag groeide bij deze pleegouders  – Demelza en Arjen – dat zij geen toekomst voor hem zagen in een crisis opvang of een grote, onpersoonlijke zorginstelling. Zij droomden van een kleinschalig zorghuis onder eigen beheer. Een plek waar hun zoon samen met een aantal andere kinderen kan wonen en waar de sfeer zou zijn zoals in hun gezin. Een warme, koesterende omgeving waar persoonlijke aandacht voor de kinderen voelt als een familie.

Over Demelza van Daalen

Ik ben Demelza van Daalen-Hak via mijn werk als gymdocente kwam ik in contact met kinderen waarvan duidelijk was dat hun veiligheid niet gewaarborgd was. Zelf had ik op dat moment geen kinderen maar kwam wel uit een groot gezin en voelde enorm de drang wat voor deze kinderen te betekenen!

2008

Ik ben een gelovig mens en via bijzondere wegen mocht ik samen met mijn man in 2008 de zorg dragen van 2 broers. Dat was uiteraard een grote stap, zelf nog maar 24 en dan ineens 2 jongens van 3 en 9 jaar in huis halen. Al snel was duidelijk dat ze door de trauma’s die ze hadden meegemaakt hulp nodig hadden.

2017

Nu 9 jaar verder kijk ik terug op een flink traject binnen de hulpverlening. De maatschappij is erop gericht dat kinderen met heftige problematiek moeten doorstromen. Hierdoor stopt na een periode steeds de behandeling, niet omdat er geen zorg meer nodig was, maar omdat ‘de tijd’ op was. dit heeft mij als moeder erg gefrustreerd! Steeds opnieuw een afwijzing en opzoek naar een nieuwe plek voor mijn kind.

God zal steunen

Gelukkig ben ik onderweg ook mensen tegengekomen die wel verder willen! Zo is er via De Ontwikkelboom een mooie samenwerking tot stand gekomen. Ik ben ontzettend dankbaar dat we zorg op maat kunnen bieden aan kinderen en dat we een plek mogen bieden waarin ze langdurig mogen zijn en gezien worden! In de opvoeding en het proces van het oprichten van het Josiah huis heb ik altijd ervaren dat ik als mens niet alles kan, wel heb ik altijd kunnen steunen op God! Daarom is de naam van het huis Josiah geworden: God zal steunen.

Waar staan we nu?

Inmiddels zijn de deuren van het Josiah Huis vanaf oktober 2017 geopend. We kunnen terugkijken op een leerzame tijd. We hebben een samenwerking met  Intermezzo Polikliniek haaglanden Top Referent Trauma Centrum doormiddel van deze samenwerking kunnen we kinderen met complex trauma en hechtingsstoornis zowel een plek om te wonen als behandeling bieden.